Följ Flowscape Technology

Flowscapes VD på morgonsession hos ÅF: "Så kan framtidens femstjärniga arbetsplats se ut"

Nyhet   •   Sep 21, 2018 11:09 CEST

Peter Reigo berättar om Flowscape och framtidsvisioner hos ÅF

Femstjärniga hotell vill vi alla bo på när vi reser, men hur rankar vi arbetsplatsen där vi spenderar så mycket av vår tid? Flowscapes VD Peter Reigo delade med sig av några visioner på en morgonsession hos ÅF i Solna tillsammans med vår partner Cisco.

Vilka tjänster kan digitala verktyg erbjuda på arbetsplatsen under de närmaste åren? På Flowscape tror vi att möjligheterna är obegränsade, men här följer några visioner som togs upp när Peter Reigo föreläste om den smarta byggnaden.

Concierge: När du spenderar mycket tid på kontoret kan det vara trevligt att ha en tjänst i kontorsverktyget som låter dig beställa och betala mat om du ska jobba över, boka kemtvätt, eller varför inte beställa upp snacks och dryck till AW:n på fredag. Tjänsten behöver inte vara begränsad till jobbet utan skulle också kunna hjälpa med vardagspusslet genom att påminna dig om när du skall gå till bussen för att hinna till morgonmötet eller upphämtning på dagis.

Gamifiering: Via olika utmaningar kan de anställda få poäng i interna tävlingar, vilket ökar engagemang och kan bygga ett starkare “Employer Brand”. Gamification kan även användas för att öka trivseln på kontoret – genom att ge poäng till medarbetare som följt "god kontorssed" – vilket kan innebära mätningar på om man till exempel avbokar mötesrum som inte används, att man lämnar sin arbetsplats städad eller att man undviker att prata i telefon i en tyst zon.

Gästupplevelse: Vid inbjudan till externt möte skulle man kunna få mötesuppgifterna, företagets adress samt information om parkeringsplats och tillgänglighet direkt i mobilen. När man anländer till företaget skulle man automatiskt kunna bli incheckad i receptionen samt få direkt uppkoppling till företagets Wifi-nät.

Socialt på jobbet: På en aktivitetsbaserad arbetsplats, med möjlighet att sitta på olika platser varje dag, är det viktigt att underlätta för personalen att upprätthålla nätverken och lära känna nya kollegor. Är man mer introvert kanske man upplever att det inte är lika lätt att hitta kollegor att fika eller luncha med. Flowscape’s ”Colleague Finder” sammanför redan idag kollegor till att mötas fysiskt och det finns flera spännande idéer i roadmapen framöver som kommer att hjälpa till med en mer inkluderande företagskultur.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://flowscape.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.

We are the modern office flowmakers!

Flowscape arbetar i linje med sitt uppdrag "We are the modern Flowmakers", för att få anställda runt om i världen att älska att arbeta i moderna kontor, genom att erbjuda en toppmodern positioneringsteknik som minskar tidsödande och river ner barriärer för interaktion och produktivitet bland kollegor.

Vi svär vår trohet till fri rörlighet, flödande kommunikation och total tillgänglighet som härrör från att arbeta nära varandra. Detta är anledningen till att vi stiger upp på morgonen.

Flowscape AB
Arne Beurlings Torg 9
164 40 Kista
Stockholm, Sweden
Org no: 556866-9625
VAT no: SE556866962501

Sales inquiries: sales@flowscape.se
Support issues: Help Center
Other topics: info@flowscape.se
Office: +46 (0) 8 409 112 22
Follow us on Linkedin
Follow us on My Newsdesk